Áruházi tucat kerti bútor szettek vs. minőségi, rozsdamentes MRK kerti bútor szettek

2020.06.24

Tudod mi a különbség a minőségi termék és az olcsó között?Az ára, természetesen. De az ár tükrözi a minőségét, a felhasznált alapanyagokat, a ráfordított munkaórák számát, stb.Az alábbi kép jól szemlélteti a különbséget...

Ezzel a bloggal nem célom semelyik áruház termékét lehúzni.

Pusztán azt a tényt szeretném felvázolni, hogy a nagyáruházi kínálat tervezésénél nem az ügyfél, a felhasználó a fő szempont, hanem a profit. Ezért találnak ki olyan, egészen leleményes ötleteket, hogy például hogyan lehet egy söprűnyélnél használt lemezvastagságból(ez kb 0,5mm) egészen mutatós kerti bútor szetteket tervezni.

A vásárló megörül, hogy ilyen olcsón hozzájut a teraszára, kerti kiülőjébe való bútorhoz, ami azért esetenként így is eléri a 2-300 000Ft-ot, vagy még sokkal többet is.

Csak használat közben jön rá a fogyasztó, hogy itt valami nincs rendjén, kezd széthullni a nemrégiben büszkén hazahozott kerti bútor garnitúra. Természetesen függ a felhasználás módjától, intenzitásától, de véleményem szerint akkor sem szabadna egy kerti bútor garnitúrának 1-2 év után bajának lennie.

Emellett csak a polcon lévő típusokat lehet megvenni szettben, nem lehet az egyik típus asztalát a másik típus székével társítani, vagy esetlegesen a méreteken változtatni. A tucattermelésnek ez a hátránya.

Áruházi kerti bútor...
Áruházi kerti bútor...
Ugyanezen termékből kiszakadt a csavar
Ugyanezen termékből kiszakadt a csavar
Egészen silány minőségű csiszolás és festés
Egészen silány minőségű csiszolás és festés

Nincs ez másként a műratan, vagy fa garnitúrákkal sem. A műrattan az ígéretek ellenére nem UV stabil, a fa pedig gyenge anyagból van, kimozgósodik és a felületkezelése is tönkremegy.

Ezért mindenképp azt javaslom, hogy egy magyar gyártó termékét válassza ki a kedves fogyasztó!

Ha ezen a szűrésen továbbjutunk, akkor meg kell nézni, hogy a magyar gyártók kínálata közül milyen anyagfelhasználással készültet szeretnénk.

Én mindenképpen a fémet javaslom, a műrattan és a fa termékekről leírtam a véleményem. Sajnos az egyiknél az alapanyag rossz, a másiknál pedig nincsenek már igazán jó felületkezelő anyagok, amik tényleg tartósak.

Ez igaz az aluminium és a szénacél termékekre is, itt a felületekezelő anyagok rossz minőségének köszönhetően az oxidáció elindulhat.

És akkor felmerül a kérdés: mit is válasszak ezek után?

Itt jön képbe a címben az összehasonlításban szereplő MRK márkájú, rozsdamentes kerti bútor.

Ezek a termékek többféle típusban léteznek, rozsdamentes kerti étkező asztal székekkel, kerti lounge garnitúra 4 fotellal és egy asztallal, sarokgarnitúra.

Itt is megjelent a vegyes anyaghasználat bizonyos típusok esetében, de a fő szempont mindig a teljesn gondozásmentesség.

A gyártó 20 év átrozsdásodás elleni garanciával kínálja termékeit, amikhez sok-sok kiegészítő közül választhatunk.

A különböző típusokat kombinálhatjuk is!

A kisszériás gyártásnak köszönhetően el lehet hozni raktárkészletről is a kiszemelt termékeket, de akár egyedi méretben is le lehet őket gyártatni.

A gyártó vállalja az exkluzivitás fenntartását azzal is, hogy típusonként 250 garnitúrában limitálja az előállított termékeket.

Ezen termékek kifejlesztése és gyártása közben a legfontosabb szempont mindig az, hogy az ügyfelek maximálisan elégedetten használják az MRK rozsdamentes kerti bútorokat.

MRK Carina rozsdamentes kerti bútor garnitúra
MRK Carina rozsdamentes kerti bútor garnitúra
MRK Vario rozsdamentes kerti bútor garnitúra
MRK Vario rozsdamentes kerti bútor garnitúra