Tökéletes kerti parti

2020.07.26
Hogyan csináljunk tökéletes kerti partit? Mivel nyűgözzük le vendégeinket?


Egy forró nyári hétvégén mi sem lehet jobb, mint barátaink társaságában egy kerti parti keretén belül élvezni a napsütést, kifeküdni egy napozóágyra vagy függőágyra, esetleg egy párakapu frissítését élvezni...

Ha van egy szép tágas kerted, akkor mindenképp csinálhatsz ilyen baráti összejövetelt, egy finom grillebéddel, vagy vacsorával, vagy egy bográcsozással.

A benti sütést-főzést hagyd meg télre azoknak a barátainak, akiknek nincs kertje és lehetősége ilyen klassz grillpartit csinálni!

Ha szeretnéd a társaság legjobb házigazdája címet elnyerni, akkor a legjobb helyen jársz! Ebben segít ez a blog!

Kezdjük mindjárt a meghívónál!

A mai korban már nem szükséges papír alapú, díszes meghívót szétküldeni, tökéletesen megfelel egy szépen megfogalmazott sms vagy messenger üzenet.

Ez mindenképpen tartalmazza az időpontot, a helyszínt, az esetlegesen elvárt dresscode-ot, ha van medence, akkor a strandolás lehetőségét.

Tartalmaznia kell, hogy mire nincs szükség, de azt is, hogy mit hozzanak a meghívottak: társasjáték, egy saláta, sütemény, vagy egy finom házi pálinka...

Készülj fel időben!

Akárhogy is nézzük, egy kerti parti legfontosabb eleme az étel.

Ez lehet grill, vagy bográcsos, de közös bennük, hogy időben elő kell készíteni mindent. Egyes grillételek esetében a pácolás ideje 24-30 óra is lehet!

Először is döntsük el, hogy grillezni, vagy bográcsozni szeretnénk!

A grillezés

A húsok grillezésére a lehetőség határtalan, lehet csirke, sertés, marha, de vásárolhatunk manapság nagyon népszerű grillkolbászokat is, de grillezhetünk sajtokat, zöldségeket is. Ezekkel lenyűgözhetjük vegetáriánus barátainkat is!

Manapság már rengeteg fajta grilleszköz beszerezhető, amik amellett, hogy nagyon finom ételek készülhetnek rajtuk, a szemet is gyönyörködtetik. Létezik gömbgrill, tojásgrill, argentin grill , stb, amiket faszénnel vagy fával fűthetünk fel, de léteznek gázos grillek is. Léteznek rozsdamentes acélból készült, különleges minőségű grillek is.

A bográcsozás

Itthon töretlen népszerűségnek örvend a bográcsozás.

Készíthetünk marhapörköltet, bográcsgulyást, de ha szereti a társaság a kicsit nehezebb ételeket, akkor egy sertéspörkölt körömmel és csülökkel tökéletes választás lehet.

Ezekhez nyár lévén készíthetünk házilag kovászos uborkát, ezt szinte mindenki szereti a bográcsos ételekhez.

Köretként lehet egy jó minőségű kenyér, vagy főtt burgonya, esetleg tészta. A legjobb, ha mindegyikből kínálunk, különbözőek az ízlések.

Az italok

Nagyon népszerűek a házi készítésű limonádék, mentával, sok-sok citrommal, behűtve igazán felfrissülünk tőle.

Természetesen az alkoholos italok is kellenek egy kerti partihoz.

Legyen elegendő hűtött sör, amiből a melegre való tekintettel inkább a könnyedebb, nem nagy alkoholtartalmúkat válasszuk!

Egyre divatosabb a fröccsözés, amihez szerezzünk be jó minőségű fehér vagy rosé bort és ha van lehetőségünk, hagyományos szódavizet! Sokkal finomabb a fröccs szódával, mint ásványvízzel.

A tömény szeszekkel bánjunk óvatosan, mert a nagy melegben sokkal hamarabb megárt, de természetesen ebből is kell beszerezni több fajtát. Ha nem ismerjük a társaság összes tagját eléggé, akkor nyugodtan kérdezzünk rá, hogy milyen italokat szeretnek.

Mi a helyzet akkor, ha rossz az idő?

Ha van egy elég nagy méretű, épített kerti kiülőnk, akkor semmi gond, egy kis eső meg sem árthat...

Abban az esetben, ha erre nincs lehetőség, akkor ha mindenre fel akarunk készülni, akkor be kell szereznünk egy megfelelő méretű partisátrat!

Ezt megvásárolhatjuk, de ki is bérelhetjük, sok cég foglalkozik ezek bérbeadásával.

Zene

Mindenképp jó, ha viszünk ki valami zenét!

Ezt megoldhatjuk az ablakba kiállított hangfalakkal, de nekem a kedvenceim a saját akkumulátorral ellátott, usb-s, rádiós, wifis mindentudó parti hangfalak.

Ezekből egy darab is tökéletes partihangulatot tud csinálni! A legtöbbel még karaokezni is lehet.

Gondoljunk a gyerekekre is!

Mindenképpen szerezzünk be különböző játékokat a gyerekek számára és szerencsés, ha a meghívottakkal is tudatjuk, ez egy gyerekbarát parti lesz!

Összegzés

Nem könnyű feladat egy tökéletes kerti partit összehozni, de ha sikerül, miénk lesz a dicsőség és az sem mellékes, hogy egy nagyon jó, kellemes időtöltéssel és egy finom ebéddel vagy vacsorával leptük meg barátainkat!

Ha tetszett a blogom, akkor kövessétek figyelemmel a weboldalamat, ahol be is szerezhettek egy kertipartihoz elengedhetetlen jónéhány eszközt rozsdamentes kivitelben.

Kövessetek minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/rozsdamenteskertibutor/